دسته بندی ها

داروی ریزش مو

بهترین درمان و داروی ریزش مو متناسب با هر فرد چیست ؟

ریزش مو همواره یکی از مسائل و مشکلات برای حفظ زیبایی در اشخاص به خصوص آقایان بوده است. اولین گام در ارائه بهترین محصول و دارو متناسب با هر شخص این است که بدانیم علل مختلفی برای ریزش مو در افراد وجود دارد لذا بهترین قدم شناسایی علت ریزش مو است. در ادامه به توضیح این عوامل می پردازیم.

1 - ارثی 

ارث و وراثت همواره یکی از شایعترین موارد ریزش مو است و افراد به صورت ژنتیکی این مشکل را خواهند داشت. معمولا در این نوع از سن 20 سالگی، ریزش شروع خواهد شد و در صورتی که در پدر و مادر نوعی از طاسی وجود داشته باشد به فرزند نیز انتقال پیدا خواهد کرد. به کمک داروهایی مانند ماینوکسیدیل تا حد زیادی می توان این نوع ریزش را کنترل کرد اما باید در نظر داشته باشید که استفاده از این ماده تا حد زیادی برای پوست و موی سر اعتیاد آور است و نیاز است که همیشه استفاده شود لذا محصولات تونیک و لوسیون های گیاهی برای ریزش مو بیشتر توصیه می شوند.

2- کمبود مواد غذایی یا ویتامینهای مهم و ضروری بدن مانند فقر آهن

این مشکل بیشتر در بانوان با توجه به پریودهای مکرر و عدم تغذیه مناسب شایع است. کمبود آهن موجب کاهش میزان گولبول های قرمز خون شده که همین امر تداخل در امر خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت های بدن، بی حوصلگی و خستگی و ریزش مو می شود.

برای درمان می شود از داروها و مکمل های حاوی آهن که تحت نظر پزشک تجویز شده باشد استفاده کرد. همچنین مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت گوساله، ماهی و سبزیجات و حبوبات اگر همراه با مواد غذایی حاوی ویتامین سی مصرف شوند تا حد کاملی می توانند فقر آهن را جبران نمایند.

البته ویتامین هایی نیز وجود دارند مانند ویتامین آ که میزان بیش از حد آنها در بدن ریزش مو را در پی دارد و با دفع میزان اضافی آن در بدن رشد مجدد مو از سر گرفته می شود.

 

3 - وسواس و رسیدگی بیش از اندازه به موهای سر

شاید کمی تعجب کنید ولی یکی از علل ریزش موی افراد در بسیاری از موارد همین موضوع است که با وسواس زیاد موهای سر خود را شستشو می دهند، سشوار می کشند، رنگ می زنند، بافت های محکم، ویو یا بابلیس کردن، مواد شیمیایی، لخت کردن مو، درمان با روغن گرم یا هر گونه مواد شیمیایی خشن یا گرمای بالا و یا حتی کراتیه می کنند. به طور کلی دستکاری زیاد از حد در موهای سر باعث تضعیف فولیکولهای مو و در نتیجه ریزش مو خواهد شد.

راه حل این موضوع فقط و فقط اجتناب از کارهای غیر ضروری و استفاده از شامپو دارای شویندگی ملایم و متناسب و لوسیون ها و ماسک موهای متناسب برای ایجاد نرمی و لطافت در مو است.

 

4 - کم کاری غده تیروئید در بدن

کم کاری تیروئید به ترشح کمتر از میزان نیاز بدن توسط این غده گفته می شود و ظیفه آن تنظیم متابولیسم،سوخت و ساز بدن، ضربان قلب و حالت های روحی و روانی است. همیشه تعداد زیادی از افراد بدون اطلاع از این موضوع دچار این وضعیت هستند چون کم کاری تیروئید به صورت واضح و مشخص پیدا نیست و با انجام آزمایش پزشکی میزان کارکرد آن مشخص خواهد شد و نهایتا پزشک می تواند با تجویز چند قرص و داروی ساده کارکرد هورمون تیروئیدی در بدن را متعادل نماید.

5 - فشار های روحی و جسمی

هر گونه اتفاقات استرس زا و حتی جراحی ها و اسیب های فیزیکی مانند تصادف و بیماری می تواند جریان و چرخه رشد و ریزش مو را دچار اختلال های موقتی کند. در صورت ادامه این روند قطعا ریزش مو نیز ادامه پیدا خواهد کرد. نکته جالب در این خصوص این است که این چرخه رویش و ریزش مو بسیار طولانی مدت است و حتی ریزش 3 تا 6 ماه بعد از آسیب می تواند شروع شود.

 

6 - بارداری

بارداری به طور طبیعی فشارهای روحی و جسمی به همراه خواهد داشت. علاوه بر آن برهم خوردن تعادل هورمونی در بدن بانوان را نیز در پی دارد بنابر این مشاهده ریزش مو در این دوره می تواند طبیعی باشد و در بانوان جای نگرانی خاصی نیست زیرا پس از اتمام دوره بارداری رویش مجدد موها آغاز خواهد شد.

 

7 - تغییرات هورمونی زنانه

 

شنبه 20 مهر 1398 - 11:21:16